سطح دغدغه علامه طباطبایی
«یکى از فضلاى خودمان در حدود یک ماه پیش مشرّف شده بود به عتبات. مىگفت خدمت آیت اللّٰه خویى (سلّمه اللّٰه تعالى) رسیدم، به ایشان گفتم: چرا شما درس تفسیرى که سابقاً داشتید ترک کردید؟ (ایشان در هفت هشت سال پیش درس تفسیرى در نجف داشتند و قسمتى از آن چاپ شده). ایشان گفتند: موانع و مشکلاتى هست در درس تفسیر. گفت من به ایشان گفتم: علامۀ طباطبایى در قم که به این کار ادامه دادند و بیشتر وقت خودشان را صرف این کار کردند چطور شد؟ ایشان گفتند: آقاى طباطبایى «تضحیه» کردهاند؛ یعنى آقاى طباطبایى خودشان راقربانى کردند، از نظر شخصیت اجتماعى ساقط شدند، و راست گفتند.»1
سطح دغدغه ما چیست؟ ارزش ها و سلیقه ها متفاوت است؛ از درگذشت خواننده و شاعر تا دادگاه فوتبالیست و آقازاده، از آسیب شناسی عزاداری سید الشهداء صلوات الله علیه تا ... شخصیت ما دغدغه هایمان را تعیین می کند اما دغدغه هایمان هم بر ما تأثیر خواهند گذاشت.
دغدغه سید محمد حسین قرآن بود. دغدغه ای درست و حسابی، نگاه علامه هم متفاوت بود؛ به جای واتس آپ و فیس بوک، کتاب را انتخاب کرد و به جای کَل کَل کردن، مستدل و مستند نوشت.
و امروز نام المیزان در کنار تفاسیر بزرگ شیعه قرار دارد؛ تبیان شیخ طوسی، مجمع البیان طبرسی و ...
المیزان در چهار جلد خلاصه شده اما (تجربه کرده ام که) مطالعه اصل آن، قابل فهم تر است، در بعضی موارد پس از تفسیر آیات مطالبی تحت عنوان بحث فلسفی، اجتماعی، روایتی، تاریخی و ... هم آمده که می توانید از خواندن آن صرفنظر کنید.
مطالعه آنلاین / خرید ترجمه فارسی تفسیر المیزان