کتاب خوار

درباره کتاب

درباره کتاب

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در دی ۱۳۹۳ ثبت شده است

«در ﺳﺎل اول اﻧﻘﻼب ﻣﺮﺣﻮم آﻗﺎ ﺳﻴﺪ ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻬﺸﺘﻲ از ﺣﺰب ﺟﻤﻬﻮری ﺑﻪ ﻣﻦ ﺗﻠﻔﻦ زد و ﮔﻔﺖ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺑﺮای اوﻟﻴﻦ رﺋﻴﺲ ﺟﻤﻬﻮر اﻳﺮان بنیﺻﺪر را ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻛﺮده اﻳﻢ ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن ﺑﻪ ﺧﻮد اﻳﻦ ﻣﻄﻠﺐ را ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻛﻨﻴﺪ. ﮔﻔﺘﻢ ﻣﻦ ﻫﻢ بنی ﺻﺪر و ﻫﻢ ﭘﺪرش را می ﺷﻨﺎﺳﻢ، اﻣﺎ ﺷﻨﺎﺧﺘﻲ ﻛﻪ ﻣﺠﻮز ﺑﺮای رأی دادن ﺑﻪ اﻳﺸﺎن ﺑﺸﻮد، ﻧﺪارم . بنی ﺻﺪر از ﻛﻮدﻛﻲ در ﭘﺎرﻳﺲ ﺗﺮﺑﻴﺖ ﺷﺪه اﺳﺖ و ﺻﻼﺣﻴﺖ اداره ی ﻳﻚ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎن را ﻧﺪارد. ﭘﺪر او معمم (روحانی) ﺑﻮد، اﻣﺎ ﺑﺎ درﺑﺎر راﺑﻄﻪ داﺷﺖ. ﮔﻔﺘﻢ  ﻣﻦ ﻧﻪ ﺧﻮدم ﺑﻪ او رأی ﻣﻲ دﻫﻢ و ﻧﻪ او را ﺑﻪ ﻛﺴﻲ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﻢ.»1 
من پسر عماد مغنیه را نمیشناسم، پدرش را هم نمیشناختم، بعد از اینکه شهید شد فهمیدم انسانی بوده به نام عماد فائز محمد مغنیه که از فرماندهان رده بالای حزب الله بوده و در جنگ سی و سه روزه هم نقش مؤثری داشته، اسم پسرش را هم وقتی شنیدم که به ایران آمده بود و در مراسم ختم مادر حاج قاسم سلیمانی؛ فرمانده نیروی قدس پشت سر وی ایستاده بود تا اینکه صبح دیروز با خبر شدم که جهاد مغنیه 25 ساله شهید شده است.
تشییع جهاد مغنیه
از تصاویر تشییع جنازه جهاد و واکنش سید حسن نصرالله به این حمله اسرائیل می توان حدس زد که جهاد هم مثل شهید سید هادی نصرالله (فرزند سید حسن) خون تازه ای در رگهای مقاومت به جریان خواهد انداخت. خدا را شکر، اما ما کجای معرکه ایستاده ایم و فرزندانمان را چگونه تربیت کرده ایم؟
آیا نسلی که پرچمدار مقاومت و الگوی حزب الله بود فرزندانش را چون سید هادی و جهاد تربیت کرد؟ گویی یکی از قوانین جهان این است که فرزندان انسان های بزرگ، چندان بزرگ نباشند، چرا؟ نمی دانم!
دغدغه ما بیشتر تحصیلات فرزندانمان است؛ فلان مدرسه مذهبی مشهور درس بخوانند، دانشگاه بروند، خارج بروند، تابستان ها کلاس زبان، ورزش و یا حداکثر حفظ قرآن، اگر مشکل با نماز و روزه حل میشد که برادران اهل سنت زحمت میکشند و بیشتر از ما هم نماز می خوانند، هم روزه می گیرند و هم قرآن می خوانند آن هم با صدایی دلنشین! دیگر چه کاری بود که ائمه اطهار صلوات الله علیهم اجمعین این همه متحمل رنج و زحمت بشوند، پس اعتقادات و اخلاق چه شد؟ 
حزب الله
به هرحال نمی دانم در حزب الله لبنان چه می گذرد اما ظاهرا فرزندانشان را بهتر از ما تربیت می کنند، فکر می کنم اشرافیت یکی از چالش های ماست، رفاه و راحتی زندگی امروز جامعه ما سبب تقویت نفس و ضعیف شدن عقل خواهد شد کما اینکه انسان در مشکلات و سختی هاست که رشد پیدا می کند و به خدا نزدیکتر می شود: «کلّا إن الإنسانَ لَیطغی أن رآه استغنی»2 نفهمیدیم که رفاه امروز برای چیست و از فرصت های بدست آمده چه استفاده ای باید کرد. 
خداوندا ایشان را با شهدای بدر و احد محشور گردان!
2. حقا که انسان سرکشى مى‏ کند همین که خود را بى ‏نیاز پندارد. سوره علق آیه 6 و 7.
۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۳ ، ۱۱:۰۹
محمد مهدی ادیب بهروز

"به خاطر دارم هنگامی که ایشان (فرج الله عنه) تصمیم داشتند، نجف را ترک کنند. آن روز، با علما خداحافظی و وداع می‌کردند. در برخی محافل گفته می‌شد، سفر ایشان به لبنان و عهده‌دار شدن فعالیتهای دینی در آنجا به نوعی گریز از عهده‌دار شدن مرجعیت دینی در نجف اشرف بوده است. چرا که هیچ صفتی از نظر علمی، اخلاقی و دینی نبود که در ایشان وجود نداشته باشد. این‌ها همه به امام موسی صدر شایستگی پذیرش مرجعیت اعلی را در قم و نجف می‌داد." 1

سال 81 که در دانشگاه کاشان ریاضی می خواندم همایشی در تجلیل از امام موسی صدر برگزار شد، چرخی زدم و از میزی که بیرون سالن همایش گذاشته بودند، دو سه تا از سخنرانی های پیاده شده امام را خریدم.

"ضرورت تجدید نظر در شیوه های تبلیغ" سخنرانی امام موسی صدر به تاریخ هفت مهر 1344 در موسسه دارالتبلیغ اسلامی قم، این نخستین مطلبی بود که از آن مرد بزرگ خواندم.

مطالعه آن چند سطر گزاره ای در ذهن من ایجاد کرد: اسلام به درد دنیای مردم هم می خورد، گزاره ای که قبلا نبود، نه اینکه بگویم می دانستم و سخنان امام تقویتش کرد یا تاییدش کرد، نه اصلا چیزی نبود، یعنی اصلا درک درستی از دین نداشتم و معنای اسلام را نمی دانستم. 

بعدها مطالب دیگری هم از ایشان خواندم و البته دو جلد کتاب عزت شیعه که مصاحبه هایی با نزدیکان امام و بیان سیره عملی و رفتاری ایشان است، به هرحال تا چند سال یگانه شخصیت زندگی من امام موسی صدر بود و هنوز هم برایم عزیز و گرامی است، انگار که او را می شناسم و با او زیسته ام، بعد از سقوط  قذافی امیدی پیدا شد ولی بازهم  خبری نشد، انگار این مرد اصلا گم نشده است که منتظر پیداشدنش باشیم.

درباره امام حرف بسیار است ولی خودم را در حد و اندازه ای نمی بینم که از ایشان بنویسم، فقط خاطره ای بود و یادی از جزوه ای که نقطه عطف زندگی من بود.


1. مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالعزیز حکیم، رئیس سابق مجلس اعلای عراق
۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ دی ۹۳ ، ۰۸:۵۳
محمد مهدی ادیب بهروز